May 28, 2010

takde tajuk.

hari ni, rindu dkt abah makin byk,kat kwn2 m'buak2, cuak akan result bertambah2.
aku tak sure sgt dgn result aku.myb sebab aku main2 and study last min.aku kan mcm tu=P
selalu tak dtg kls sb balik and malas.at lis 2kali setiap subjek..hm...yg tu sb kawan tak tlg sign kalu tak berlambak-lambak!(trimas kat fira,finie,dzul,mun,kak long yg tlg tandatgn)

hari ni,keluar jln2,mkn2,afiq,baby,aniq,amzar tgk shrek tp beta malas plak sb nk tgk dgn hannah hari rabu kot lah.lgpon,hari ni letih sikit sebab byk keja nk kena buat.anis qalis lately ni suke sgt lagu shinee-ringdingdong.aiya nk abis lemak beta menari bsama=P

hari ni,berborak aku dgn seseorg yg aku knl mengatakan hidup biar berpada2.biarlah macam mana pon janji kita dgn Allah tu ok.hmmmm....aku katakan 60% aku stuju.
aku ambil ayat hidup berpada-pada sebagai jgn la terlampau bermewah sehingga mbanzir,betul..
hubungan kite dgn Allah mestilah dijaga,tepat..
tp...
jgn la sampai diabaikan segala.tak kan la rela dilihat papa tanpa usaha asalkan dgn Tuhan itu ok,
aku tidak setuju.
carila harta bagai ingin hidup selamanya,beribadah lah seperti mati esok,Rasul berpesan. itu aku katakan utk aku la.terpulang jika hendak atau tidak mahu menerima.aku tidak katakan aku sempurna kerna itu jauh sekali utk aku.tp igt jgn leka dgn duniawi.mungkin ada yg akan katakan biarla dia atau aku jd aku, ko layan hal ko je,syurga masing2.yes,aku stuju tp bukankah surah al-asr ada menyeru manusia nasihat-menasihati.tp,aku katakan sekali lagi.terpulanglah..

last but not least,
my iera nk mai uma lusa~
beta seronok!!!!takla bosan sgt.
psst,bile aku nk diet ni,byk makan hari ni???=P
ok,stuju dgn seorg sahabat aku yg mengatakan 'afi,aku rasa nafsu mkn ko kuat sgt kot'
ouh,tumbang dgn nafsu.kurangkan makan.gambatte!!!


mmmuahs~




1 nasihat:

izwaraziz said...

be happy always.

Post a Comment